Paj med svarta vinbär och färskost

Serverar: 8 portioner

Paj med svarta vinbär och färskost

Ingredienser

  • Deg
  • 80 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 ½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g kesella
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ dl färska svarta vinbär
  • Instruktioner

    1. Deg: Vispa smöret och sockret luftigt. Vispa ner ägget och sen mjölet blandat med bakpulvret. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Tryck ut degen jämnt i formen upp på kanterna.
    2. Fyllning: Rör ihop kesellan, sockret och ägget. Häll smeten i formen och strö över bären. Baka i ugn, ca 1 timme på 175°C.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben