En supergod kaka.
Till alla godkännare
Lagt till en bild
Ingredienser
75 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
Garnering
1½ dl repade röda vinbär
Flagad eller hackad mandel
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
Smält matfettet i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt sockret och äggen. Rör hastigt ihop till en slät smet. Tillsätt sist vetemjölet och rör åter smeten slät.
Bred ut smeten jämnt i bakformen, strö över vinbären och sist mandeln. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Min favorti! Vad glad jag blev när jag hittade receptet. Min mormor brukade göra den här kakan, men jag hade tappat bort receptet. Det är den enklaste kakan som finns, men ändå otroligt god och saftig. Mormor använde dock äpplen och riven mandelmassa istället för vinbär.
s-8018 juli 2011
Mycket god och enkel kaka Jag gillar när det är lite syrligt
Min favorti! Vad glad jag blev när jag hittade receptet. Min mormor brukade göra den här kakan, men jag hade tappat bort receptet. Det är den enklaste kakan som finns, men ändå otroligt god och saftig. Mormor använde dock äpplen och riven mandelmassa istället för vinbär.
Mycket god och enkel kaka Jag gillar när det är lite syrligt
Värt att prova från gammelmor!!!