Tuppakaka med vinbär

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

En supergod kaka. Till alla godkännare Lagt till en bild

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1½ dl repade röda vinbär
  • Flagad eller hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
    2. Smält matfettet i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt sockret och äggen. Rör hastigt ihop till en slät smet. Tillsätt sist vetemjölet och rör åter smeten slät.
    3. Bred ut smeten jämnt i bakformen, strö över vinbären och sist mandeln. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gnett 30 januari 2009

    Min favorti! Vad glad jag blev när jag hittade receptet. Min mormor brukade göra den här kakan, men jag hade tappat bort receptet. Det är den enklaste kakan som finns, men ändå otroligt god och saftig. Mormor använde dock äpplen och riven mandelmassa istället för vinbär.

    s-80 18 juli 2011

    Mycket god och enkel kaka Jag gillar när det är lite syrligt

    annette johnsson 12 juli 2020

    Värt att prova från gammelmor!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben