Sockerkaka med vinbär

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god även dagen efter.

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Marängsmet
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Garnering
  • 50 g flagad sötmandel
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • Vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, ca 30x40 cm. Smält smöret.
    2. Rör äggulor med socker. Tillsätt mjölk, smält smör, mjöl och vaniljsocker. Rör till jämn smet och bred ut den i en långpanna.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ned sockret. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandeln.
    4. Grädda mitt i ugnen i 15-20min, eller tills marängen är torr och har fått lite färg. Låt kakan kallna. Dela kakan på mitten, i två delar.
    5. Vispa grädden. Lägg grädden på den ena kakhalvan och strö över vinbär. Lägg över den övre kakhalvan på den gräddade. Servera med extra bär runt om.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben