Sockerkaka med vinbär
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
30 minuter
Mycket god även dagen efter.
Ingredienser
3 st äggulor
1,5 dl socker
1 dl mjölk
50 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Marängsmet
3 st äggvitor
2 dl strösocker
Garnering
50 g flagad sötmandel
Fyllning
3 dl vispgrädde
Vinbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, ca 30x40 cm. Smält smöret.
Rör äggulor med socker. Tillsätt mjölk, smält smör, mjöl och vaniljsocker. Rör till jämn smet och bred ut den i en långpanna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ned sockret. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandeln.
Grädda mitt i ugnen i 15-20min, eller tills marängen är torr och har fått lite färg. Låt kakan kallna. Dela kakan på mitten, i två delar.
Vispa grädden. Lägg grädden på den ena kakhalvan och strö över vinbär. Lägg över den övre kakhalvan på den gräddade. Servera med extra bär runt om.
Liknande recept
Sockerkaka
4
12
3
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Sockerkaka
4.8
1 h
20
8
Sockerkaka med smörkräm
4
1 h
12
3
Sockerkaka
4.7
1 h
7-15
10
Smarrig sockerkaka!
5
40 min
8-10
4
Havresmulpaj med vinbär.
3.5
45 min
5-6
3
Sockerkaka eller pepparkaka
3.6
50 min
8
4
Sockerkaka med smak av julnötter
4
10-12
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!