Äppelkaka eller Friggis frukt- eller bärkaka

Tid: 30 minuter

En väldigt lättgjord mjuk kaka, som kan varieras i det oändliga efter säsong, tycke och smak. Rabarber på våren, körsbär på sommaren, äpplen, päron, plommon, blåbär....

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 1/2 dl socker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • Äpplen, päron, rabarber, körsbär, vinbär eller annan frukt
  • Flytande margarin eller ev. vanligt margarin
  • Pärlsocker
  • Ev. kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölet och rör om.
    2. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
    3. Lägg på bär eller frukt. Äpplen och päron kan vara skalade och skivade.
    4. Ringla över margarin. Om du bara har vanligt margarin kan du hyvla över det.
    5. Strö på pärlsocker (och kanel till päron och äpplen).
    6. Grädda i 200º ca 20 minuter eller tills den verkar färdig.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (3)

    123Linnea 8 maj 2010

    Jag har redigerat receptet eftersom jag skrivit fel mängd mjöl - hoppas ingen har misslyckats för min skull... Nu är det rätt och den är superduper!

    Cassiopeya 21 juli 2011

    Supergod kaka som är enkel att göra. Testade med körsbär och har nu en ny favorit :p

    AsaLH 12 september 2011

    Har äntligen hittat min favorit äppelkaka. Mycket lätt å snabb att göra. Jag brukar smälta margarin och hälla över sockret å kanelen....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben