Äppelkaka Cocos

Riktigt god äppelkaka med kokos gör den saftig länge om den förvaras i kylskåp.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Skala äpplena och skär i skivor. Vispa ägg & socker poröst! Blanda vetemjöl, kokos, bakpulver och vaniljsockret och tillsätt i smeten. Tillsätt sist smöret och vattnet. Rör ihop smeten väl. Bred ut i en smord ugnsfast form. (Går även att göra i långpanna men då blir den inte så hög). Tryck ner äppelskivorna i smeten lite ojämnt. Strö lite socker och kanel över och grädda ca 45 min 175 grader.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (4)

    Bodil56 7 augusti 2008

    Jag gjorde dubbelsats till långpanna. Den blev hög och saftig.

    hanzki 16 augusti 2008

    Gjorde kakan idag. Å den ble jättegod (Y)

    gds877 30 augusti 2009

    Gjorde denna idag den blev jättegod det blir fler gånger.

    airfrogs 6 september 2011

    Alla som åt tyckte kakan var så jävla god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben