Äppelkaka Finess

Serverar: 4-6 portioner

God kaka som smakar bäst ljummen med vispad grädde till.

Ingredienser

  • Mördegsbotten
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 100 g margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 dl äppelmos
  • Nöttäcke
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 100 g hasselnötkärnor (ca 1 1/2 dl)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mät upp socker och mjöl till mördegen,finfördela fettet i detta. Tillsätt gulan och forma till en deg. Låt vila i kylskåp någon timme.
    3. Klä botten och kanterna på en kakfom (23 cm diameter) med löstagbar botten. Nagga bottnen och grädda i mitten av ugnen ca15 minuter.
    4. Mal nötkärnorna. Vispa äggen med sockret till en pösig smet. Blanda ner nötterna, mjölet och bakpulvret.
    5. Bred ut äppelmoset på den förgräddade bottnen, häll nötsmeten över.
    6. Grädda kakan i 25 minuter eller tills den har fått lagom färg. Låt den svalna.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben