Äppelkaka från Anneberg

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 1 timme

En enkel röraihopkaka utan ägg. Blir väldigt saftig och smakrik. Den godaste äppelkakan jag någonsin har ätit!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 2-3 äpplen
  • Pärlsocker
  • Ev kanel
  • Instruktioner

    1. Lägg smör och socker i en kastrull, låt sjuda under omrörning. Låt svalna.
    2. Rör i mjöl, blandat med bakpulver och vaniljsocker, växelvis med mjölken. Smeten blir ganska lös. Häll smeten i en smord form, ca 26 cm i dm.
    3. Skär passligt tunna klyftor av äpplena, stick ner i smeten i ett fint mönster. Strö på pärlsocker enligt smak, och eventuellt lite kanel.
    4. Grädda lågt ner i ugnen i 200 grader i 35-40 minuter, beroende på ugnen.
    5. Servera den som den är eller med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (3)

    moni63 29 september 2008

    Den här blev knappt en smula kvar av när jag bjöd mina barn och deras kompisar på äppelkakan med vaniljvisp igår. Synd att det inte blev kvar något, det hade varit gott idag också!

    flabban 4 oktober 2008

    Lätt att göra och försvinnande god. Tack för ett bra recept.

    gottgris 10 augusti 2011

    Enkel o jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben