Äppelkaka från Annefors

Serverar: 1 portioner

Fru Ann-Mari Ekselius, gift med fil dr Paul Ekselius, bor på en gammal släktgård och har ärvt många läckra recept. Det har funnits många kända gästgivare i släkten.

Ingredienser

  • 1 kkp smör
  • 1 kkp socker
  • 2 kkp mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 kkp gräddmjölk
  • 2 äpplen
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Häll smör och socker i en kastrull och låt det sjuda upp under omrörning. Ställ det att svalna. När det är ljumt rörs mjölet i, blandat med bakpulvret, växelvis med gräddmjölken.
    2. Smeten hälls i smord och bröad stekpanna eller form. Två äpplen skärs i tunna bitar och sticks ned i smeten. Grädda kakan i 200° ca 45 minuter. Då den har stått i ugnen en stund och hunnit jäsa upp strös rikligt med socker över den, varpå den gräddas färdig.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben