Fru Ann-Mari Ekselius, gift med fil dr Paul Ekselius, bor på en gammal släktgård och har ärvt många läckra recept. Det har funnits många kända gästgivare i släkten.
Ingredienser
1 kkp smör
1 kkp socker
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
1 kkp gräddmjölk
2 äpplen
Socker
Instruktioner
- Häll smör och socker i en kastrull och låt det sjuda upp under omrörning. Ställ det att svalna. När det är ljumt rörs mjölet i, blandat med bakpulvret, växelvis med gräddmjölken.
- Smeten hälls i smord och bröad stekpanna eller form. Två äpplen skärs i tunna bitar och sticks ned i smeten. Grädda kakan i 200° ca 45 minuter. Då den har stått i ugnen en stund och hunnit jäsa upp strös rikligt med socker över den, varpå den gräddas färdig.
Liknande recept
Kommentarer (0)