Äppelkaka från Kivik

Serverar: 4 portioner

Mumsig och god äppelkaka med vinsmak.

Ingredienser

  • 4 skalade urkärnade och skivade äpplen ( 400gr )
  • 1 dl vitt vin
  • 2 ägg
  • 1/2 dl milda culineese
  • 1 dl strösocker
  • 100 gr skållad mandel
  • 2 1/2 dl vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt på ugnen på 225 grader
    2. 2. Fördela äpplena i en smord ungssäker form. Häll över vinet.
    3. 3. Skilj äggula och vita. Rör ihop matfett, äggulor, socker och mandel till en jämn smet.
    4. 4. Vispa upp äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred smeten över äpplena.
    5. 5. Gräda äppelkakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad vanilj visp.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    Pleje 20 september 2010

    Det här låter jättegott, ska prova baka det med kiviks äppelvin med kanel, hör av mej om hur det blev.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben