Äppelkaka från Österlen

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Ett recept, som jag hittade efter femton år i gömmorna.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 1 dl socker
  • 200 g smör eller margarin
  • 4½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • Saft av 1 citron
  • 6-7 äpplen
  • 1-2 tsk kanel
  • Instruktioner

    Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Skala , kärna ur och skiva äpplena och lägg dem på mördegen. Strö över kanel. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll den över äpplena. Grädda långt ner i ugnen i 175 grader i 60-80 minuter. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (3)

    lenajeanette 26 september 2009

    Jisses, vad den här var god! Hade även i limeskal och lite pressad lime i fyllningen.

    ruela 27 september 2009

    Den godaste äppelkaka som vi har ätit, det tyckte alla matgästerna.

    Tallis 13 mars 2010

    Hej En helt underbart god äppelkaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben