Äppelkaka från Vitemölla

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

Denna äppelkaka serveras istället för tårta och är ingen paj. Serveras med vaniljvisp till.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1.25 dl socker
  • 100 g margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 4-5 syrliga äpplen
  • 75 g mandelmassa
  • Florsocker att strö över före serveringen
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
    2. Finfördela margarinet i mjölblandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut hälften av degen i en smord form med löstagbar botten cirka 20 cm i diameter.
    3. Skala äpplena och riv dem och mandelmassan grovt över degen i formen.
    4. Kavla ut resten av degen till ett lock, som läggs över äpplena och mandelmassan. Tryck ihop degen runt kanten och stick här och där med en gaffel i degen.
    5. Grädda kakan på gallret i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 35 min.
    6. Sikta florsockret över tårtan före serveringen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben