Äppelkaka i gjutjärn

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

En god och lättlagad kaka så här inför äppelsäsongen!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2-3 äpplen i tunna klyftor
  • 1-2 tsk kanel
  • 1-2 msk pärlsocker
  • Ev mandelspån
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten omväxlande med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad stekpanna eller bakform. Stick ner äppelklyftor. Strö över kanel, pärlsocker och gärna mandelspån. Grädda 175º ca 40 min. Kontrollera med en sticka att kakan är torr. Låt svalna innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben