Äppelkaka i gjutjärnspanna

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

Underbart seg och söt äppelkaka.

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • 2 dl farin- eller råsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena, skiva dessa sedan i cirka ½ cm tjocka skivor. Blanda dem med farinsockret (alternativt råsockret) och kanelen. Smält smöret i en gjutjärnspanna och bryn äpplena i 5-10 minuter eller tills de blir gyllenbruna. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner mjöl och bakpulver. Häll smeten över äpplena i pannan. Ställ in pannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den så att äpplena ligger uppåt. Passar utmärkt ihop med vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben