Äppelkaka i långpanna

Enkel att göra och bra om man ska bjuda många då den görs i långpanna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 200 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 8 st äpplen
  • 4 msk socker
  • 4 tsk kanel
  • Instruktioner

    Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, blanda i mjöl och bakpulver, tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Skala äpplena och skär de i klyftor. Vänd klyftorna i socker och kanelblandningen, och fördela de i smeten. Grädda i 25 minuter i 200 grader. Skär upp kakan när den svalnat.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (3)

    lena4 28 september 2009

    Bakat dessa idag,,ser jättefina ut. Återkommer med betyg. Ska bjuda på dom på föräldramöte som jag har ikväll.

    lindepi 2 september 2011

    Bjöd mina arbetskamrater på denna äppelkaka. Mycket uppskattad. Många ville ha reseptet. Den kommer jag att baka flera gånger. :D

    lillawe 18 mars 2012

    Hej! Ska baka dessa till min dotters födelsedag ... måste bli gott!!! kanske med råvaniljsås till

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben