Äppelkaka i långpanna

God kaka med nötter. Mycket äpplen!

Ingredienser

  • 7-8 äpplen
  • Ca 100 g blandade valnötter och pecannötter
  • 300 g smör
  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl och bakpulver. Rör i det avsvalnade smöret.
    3. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna.
    4. Skiva äpplena tunnt och tryck ner i smeten. Hacka nötterna och strö över. Banda lite kanel, kardemumma och socker och strö över. Gräddas i ca 35 min.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben