Äppelkaka i långpanna
God kaka med nötter. Mycket äpplen!
Ingredienser
7-8 äpplen
Ca 100 g blandade valnötter och pecannötter
300 g smör
6 ägg
6 dl socker
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
Kanel
Kardemumma
Socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl och bakpulver. Rör i det avsvalnade smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad långpanna.
Skiva äpplena tunnt och tryck ner i smeten. Hacka nötterna och strö över. Banda lite kanel, kardemumma och socker och strö över. Gräddas i ca 35 min.
Liknande recept
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Mammas underbara äppelkaka för långpanna
5
2
Gunillas knäckiga äppelkaka i långpanna
3.5
30 min
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Glasyrkaka i långpanna
4.7
40 min
20
8
Ninnis äppelkaka
30 min
6-8
1
Äppelkaka
4
1 h 30 min
4-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!