Äppelkaka, knäck-

Serverar: 4-6 portioner

Knäckig och supergod.

Ingredienser

  • 1,7 dl havregryn
  • 1,7 dl socker
  • 1,7 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 125 gr smör
  • ½ dl grädde
  • ½ dl sirap
  • 5 äpplen
  • Instruktioner

    Lägg havregryn, socker, vetemjöl och bakpulver i en bunke och rör om. Smält smöret tillsammans med grädde och sirap. Rör ihop med de torra ingredienserna. Skala och klyfta äpplena och lägg i formen. (Strö gärna lite socker och kanel på) Häll smeten över äppelklyftorna och grädda i 200 grader ca 30 min tills den blir knäckig.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (4)

    Charmen 14 maj 2009

    Hej vilket gott och enkelt recept påäppelpaj. Tycker om bakverk som är knäckiga, så den här blir nog en favorit. Ska baka den inom kort. Tack och ha det så gott. Kram Charmen

    MonAnde 19 oktober 2011

    Skall ha matgäster på Lördag, då skall jag göra din äppelkaka till efterrätt, låter som den är väldigt god..Gör ett utlåtande efter Lördagen.

    MonAnde 22 oktober 2011

    Nu har vi smakat på din äppelkaka, och den var verkligen god. Skall bjuda på den nästa gång jag har syjunta.

    BeritI 24 november 2013

    Skall baka denna åppelkaka till em.kaffet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben