En enkel kaka, som bara ska röras ihop, inte vispas. Både äpplen och ananas gör kakan extra saftig och god och framförallt hållbar. Kokosflingor i formen höjer smaken lite extra. Kakan får inte var inne för länge i ugnen, den ska gärna vara lite kladdig i mitten. Mums!!!!
Ingredienser
125 g smält, avsvalnat smör
1 dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 liten burk avrunnen ananskross
2 msk fil
3-4 små äpplen
Kokosflingor till formen
Garnering
1 msk strösocker
1 msk kardemumma
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och tillsätt ananas och fil. Häll smeten i smord och kokosbröad form med löstagbar botten (24 cm i diameter).
- Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra - i en yttre och en inre ring.
- Blanda socker och kardemumma och strö kryddblandningen över äpplena.
- Grädda i ca 40 minuter eller tills kakan stannat och fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)