Äppelkaka med ananas

Serverar: 12 portioner

En enkel kaka, som bara ska röras ihop, inte vispas. Både äpplen och ananas gör kakan extra saftig och god och framförallt hållbar. Kokosflingor i formen höjer smaken lite extra. Kakan får inte var inne för länge i ugnen, den ska gärna vara lite kladdig i mitten. Mums!!!!

Ingredienser

  • 125 g smält, avsvalnat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 liten burk avrunnen ananskross
  • 2 msk fil
  • 3-4 små äpplen
  • Kokosflingor till formen
  • Garnering
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och tillsätt ananas och fil. Häll smeten i smord och kokosbröad form med löstagbar botten (24 cm i diameter).
    2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra - i en yttre och en inre ring.
    3. Blanda socker och kardemumma och strö kryddblandningen över äpplena.
    4. Grädda i ca 40 minuter eller tills kakan stannat och fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben