Äppelkaka med björnbär

Serverar: 10 portioner

Läcker mazarinkaka med äpplen och björnbär som passar perfekt på kaffekalaset eller till efterrätt.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 120 g kallt smör i tärningar
  • 200 g vetemjöl
  • 100 g florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g rörsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 50 g vetemjöl
  • Ca 15 björnbär
  • 2-3 stora äpplen
  • Garnering
  • Björnbär
  • Florsocker
  • Servering
  • Crème fraiche eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Smula smöret i mjölet till mördegen, tillsätt florsocker och blanda i ägget i degen. Låt stå kallt i 1 timme.
    2. Rör ihop mandelmassa och rörsocker. Tillsätt smöret under omrörning. Tillsätt äggen, ett i taget och häll till sist i vetemjölet under omrörning.
    3. Kavla ut mördegen och lägg den i en form ca 25 cm i diameter, så att den täcker botten och kanter. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Fördela mazarinfyllningen över mördegen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fördela björnbär och äppelbitar i fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna.
    5. Garnera kakan med några björnbär. Strö över ett tunt lager av florsocker. Servera kakan med crème fraiche eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben