Äppelkaka med björnbär

Serverar: 8-10 portioner

Mjuk och saftig kaka med fruktiga äpplen och syrliga björnbär i en god mix.

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g björnbär, färska eller frysta och upptinade
  • 50 g sötmandel, hackad
  • Topping
  • 1½ tsk mald kanel
  • 2 msk råsocker
  • 25 g smör, kylskåpskallt
  • Servering
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
    2. Skala, kärna ur och skär det ena äpplet i små tärningar. Skär det andra i 12 klyftor. Vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
    3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och vänd runt till en jämn smet. Blanda i äppeltärningar, björnbär och hackad mandel.
    4. Fördela smeten i formen och lägg på äppelklyftorna. Strö över kanel, råsocker och hyvla över smöret. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter.
    5. Servera den ljummen eller avsvalnad med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben