Äppelkaka med crunch

God och glutenfri äppelkaka med ett härligt crunch.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1½ dl glutenfri fruktmusli eller Krispiga flingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • 2 msk farinsocker
  • Servering
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smälr smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölmix, musli och bakpulver och blanda ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en rund form ca 24 cm i diameter.
    3. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fördela klyftorna i smeten och strö över lite musli. Hyvla lite smör över äpplena och strö över farinsocker.
    4. Grädda nederst i ugnen ca 30 minuter.
    5. Servera äppelkakan med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben