Äppelkaka med färskostfyllning

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mjuk, saftig och smaklig äppelkaka. Jättegod!

Ingredienser

  • Deg till botten
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 burkar kesella (10%) á 250 g
  • 1.75 dl vispgrädde 40%
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • ½ citron (färskpressad saft)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Överst
  • 3 äpplen, skalade och skivade
  • Kanel att pudra över
  • Socker att pudra över
  • Instruktioner

    1. Vispa rumstempererad smör och socker pösigt, tillsätt ägget. Tillsätt mjöl och bakpulver blandningen. Lägg smörpapper i botten av en form som har löstagbar botten, och som är 24 cm i diameter och 5 cm höga kanter. Smöra formens kanter. Bred degen till formens botten och upp till kanten.
    2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och lägg äppelskivorna överst. Strö kanel och socker på äppelskivorna.
    3. Baka i 175° ca 50 minuter, eller tills den är färdig Låt kakan kallna innan du lossnar den från formen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (4)

    Taryetta 15 december 2009

    Äppelkakan låter jättegod. Taryetta

    kekke46 13 juni 2010

    Ska göra den här äppelkakan när det blir äppeltid verkar god

    monicadanell 3 april 2011

    Äppel kakan låter god

    Magisterister 9 februari 2015

    Nu har jag gjort den här kakan många gånger efter att jag fann detta recept för ett par år sedan och den har blivit mångas favorit. Tack för ett fett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben