Äppelkaka med filodeg

Serverar: 6-10 portioner

Gränslöst gott från Bosnien...

Ingredienser

  • Mördeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1 kg äpplen
  • 1 msk kanel
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk ströbröd
  • Ev hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop degen och låt vila i kylen en halvtimme.
    2. Skala och riv äpplena. Krama ur äppelrivet och blanda med kanel, socker och ströbröd. Dela degen i två bollar och kavla ut dem i fingertjocka plattor.
    3. Smöra plåten och lägg på den ena degplattan. Bred fyllningen över, lägg på den andra degplattan och grädda i ugn, 170º i 25-30 minuter. Låt svalna. Sikta med florsocker över, skär upp i fyrkanter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben