Äppelkaka med frastäcke

Serverar: 4-6 portioner

För att få en riktigt frisk och smarik upplevelse av denna kaka bör du använda en syrlig äppelsort.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 3 - 4 äpplen
  • 2 msk brun farin
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Börja med smuldegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda snabbt samman mjöl, havregryn, socker och matfett till en grynig massa. Enklast går det i matberedare.
    2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i klyftor eller skivor.
    3. Smörj en ugnssäker form och lägg sedan äpplebitarna i den.
    4. Strö farinsocker och kanel över äpplena. Fördela smuldegen överst.
    5. Grädda äpplekakan mitt i ugnen tills äpplena mjuknat och smuldegen fått lite färg, 20-25 minuter. Servera kakan ljummen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben