För att få en riktigt frisk och smarik upplevelse av denna kaka bör du använda en syrlig äppelsort.
Ingredienser
Smuldeg
1,5 dl vetemjöl
½ dl havregryn
3 msk strösocker
100 g smör eller margarin
Fyllning
3 - 4 äpplen
2 msk brun farin
1 tsk kanel
Instruktioner
Börja med smuldegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda snabbt samman mjöl, havregryn, socker och matfett till en grynig massa. Enklast går det i matberedare.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i klyftor eller skivor.
Smörj en ugnssäker form och lägg sedan äpplebitarna i den.
Strö farinsocker och kanel över äpplena. Fördela smuldegen överst.
Grädda äpplekakan mitt i ugnen tills äpplena mjuknat och smuldegen fått lite färg, 20-25 minuter. Servera kakan ljummen.