Äppelkaka med havrefras

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Min sons dagmamma gjorde denna underbara äpplekaka till oss när han var liten och det vattnas i munnen så fort jag tänker på den. Är underbart god med vaniljsås till eller marzansås.

Ingredienser

  • 4-5 äpplen (söt sort ej sura äpplen)
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl strösocker
  • 100 gram smör
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala äpplena och skär dem i klyftor och lägg dem i en smord ugnsfast form. Täck med folie och låt dem mjukna i ugnen ca 5-10 min.
    2. Blanda havregryn och socker i en skål, smält smöret och häll över och rör om.
    3. Bred massan över äpplena och grädda i mitten av ugnen tills ytan är gyllenbrun, ca 20 min. Servera med vanilj eller marzansås till när den är varm.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben