Äppelkaka med honungsyoghurt

Serverar: 12-15 portioner

Äppeltider

Ingredienser

  • 4 dl havrekli
  • 4 dl mild yoghurt
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 8 st bittermandlar, rivna
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3-4 st äpplen, skalade och skurna i klyftor
  • 3 dl avrunnen yoghurt (grekisk eller turkisk finns i butik)
  • 100 g flytande honung
  • 1 msk vanillinsocker
  • Instruktioner

    1. Rör ut havrekli i yoghurt. Vispa ägg och socker pösigt, blanda med yoghurtblandningen.
    2. Blanda i bittermandel, vetemjöl och bakpulver. Häll upp i form med löstagbar botten, fördela äpplena över kakan och tryck ned dem lätt. Grädda i ugn 175° i 30-35 minuter.
    3. Blanda yoghurt, honung och vaniljsocker. Servera som sås till kakan.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben