Äppelkaka med kokosflingor

Serverar: 1 portioner

Man kan baka utan äpplen också då blir den en saftig sockerkakan, eller smaksätta med kakao, då blir en chokladkaka istället.

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 skivade äpplen
  • 2 msk strösocker
  • Kanel
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom ägg och äpple i en stor skål. Tillsätt äggen ett i taget och rör ihop smeten försiktigt.
    2. Smörj en rund form och strö kokosflingor runt om istället för ströbröd. Häll i smeten och tryck ner äpplen och strö lite kokosflingor över. Sätt formen i ugnen i 175º i 30 min.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben