Äppelkaka med kokostäcke

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Till ca 8 personer.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • ½ citron, saft och skal
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 4 äpplen
  • Kokostäcke
  • ½ dl kokosflingor
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 50 g smör eller margarin, kylskåpskallt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i matberedaren. Finfördela smöret i mjölblandningen tills det blir grynigt.
    3. Blanda i citronsaft, -skal, mjölk och ägg. Arbeta snabbt ihop smeten. Bred ut smeten i en smord bröad form med höga kanter och ca 17 cm i diameter. Stick ner äppelklyftor i smeten.
    4. Kokostäcke: Blanda de torra ingredienserna och häll över kakan. Hyvla med osthyvel tunna skivor kallt smör över.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
    6. Servera ljummen med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben