Äppelkaka med kokostosca

Serverar: 24-30 portioner

Att baka i långpanna är alltid lika praktiskt. De här saftiga äppelrutorna toppas med en söt och knäckig kokostosca och mörk choklad.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk nystött kardemummakärnor
  • 2 äpplen
  • 75 g mörk choklad
  • Kokostosca
  • 75 g smör
  • 3 dl kokos
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk.
    3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna som mäter cirka 40x25 cm.
    4. Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Stick ner äppelklyftorna i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
    5. Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt sjuda ca 10 minuter. Rör då och då.
    6. Bred toscasmeten över kakan. Fortsätt grädda tills kakan är genomgräddad, ca 15 minuter.
    7. Skär kakan i bitar och ringla över smält choklad vid servering.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben