Äppelkaka med kvarg

Ganska mager, ganska fiberrik men framför allt god.

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 250 g kvarg naturell (kesella)
  • 50 g smält smör
  • 3-5 äpplen
  • pärlsocker och kanel
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, havregryn och socker. Knäck i äggen. Häll i det smälta smöret och kvargen. Rör till en jämn smet. Skala äpplena och skär dem i bitar. Smörj och bröa en halvstor långpanna. Sprid ut smeten i pannan. Det ska vara ganska tunt, ca 1,5 cm. Blanda pärlsocker och kanel och sprid över kakan. Grädda i 200 grader ca 35 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    Sork 20 juni 2014

    En riktigt god och saftig kaka! Jag tillsatte 3 rivna bittermandlar och det blev riktigt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben