Äppelkaka med makronbotten

Serverar: 4 portioner

Gott och magert!

Ingredienser

  • 8 katrinplommon med kärna
  • 1/2 dl calvados eller cognac
  • 1/2 dl starkt earl grey-te
  • Rivet skal från en apelsin
  • 1 tsk ingefära
  • 4 matäpplen
  • Korn från 1 vaniljstång
  • Saften från 1 apelsin
  • 1/2 tsk finriven ingefära
  • 1 msk ljust råsocker
  • 1 mango
  • 4 stora makroner
  • 36 mandlar
  • Topping
  • 2 dl kesella
  • 1 tsk akaciahonung
  • 1/2 vaniljstång vaniljkorn från
  • Instruktioner

    1. Gör bottnen av katrinplommon dagen innan. Lägg katrinplommonen i blöt i sprit, te, apelsinskal och finriven ingefära. Ställ i kylskåpet i minst 8 timmar.
    2. Skala och skär äpplena i bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljkorn, apelsinsaft, ingefära och socker. Låt äpplena sjuda på lägsta värme i ca 15 minuter och låt svalna.
    3. Skär mangon fri från kärnan, lägg bitarna med skalet neråt och snitta bitar i fruktköttet. Vräng skalet och frigör tärningarna.
    4. Lägg makroner i ett glas, katrinplommonen ovanpå och lite saft. Blanda äppelmos med mango och lägg det på. Blanda kesella med honung och vanilj och häll det över.
    5. Rosta mandlar i en torr panna och garnera med dem.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben