Äppelkaka med pistaschnötter

Serverar: 8-10 portioner

Ett måste!!

Ingredienser

  • 150 g smör, mjukt
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 dl pistagenötter, hackade
  • 2 äpplen
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, limeskal och nästan alla hackade pistaschnötter. Rör ner vetemjölsblandningen i äggsmeten tillsammans med limesaften. Rör smeten jämn.
    3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och släta till ytan.
    4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem i smeten i ett mönster runt om i formen. Strö över resten av pistaschnötterna.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen 10 minuter innan den lossas från formen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben