Äppelkaka med smultäcke

Serverar: 8 portioner

Äpplen och kardemumma toppad med ett smultäcke. En av mina favoriter.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker, gärna råsocker
  • 125 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma, gärna grovmalen
  • Smör
  • Ströbröd
  • 4 normalstora, grovrivna äpplen
  • Smuldeg
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en springform.
    2. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggvispet. Tillsätt smör och mjölk och rör smeten slät.
    3. Häll smeten i formen och strö grovrivna äpplen över.
    4. Nyp ihop smuldegen och strössla den på toppen.
    5. Grädda längst ner i ugnen i 175º i 45-50 minuter.
    6. Jag serverar den med kallrörd vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    PrimaElv1 9 augusti 2011

    Supergod! Och den blir väldigt snygg också! Använde farinsocker och det blev kanon, ska testa med vanligt strösocker imorgon! Tack för receptet! / Malin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben