Äppelkaka med solrosfrön

Serverar: 2 portioner

En väldigt saftig äppelkaka med nyttiga frön.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 3 dl socker
  • 5 ägg
  • 250 g kvarg, 10 %
  • 6½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2½ dl solrosfrön
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i kvarg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och 2 dl av solrosfröna och rör ner i smeten. Häll smeten i två smorda och bröade formar, 1½ liter.
    3. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Stick ner i smeten. Strö över resten av solrosfröna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med en sticka att kakan är klar.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben