Äppelkaka med vaniljfyllning.

Serverar: 8-10 portioner

En god äppelkaka med en smakrik fyllning av vanilj.

Ingredienser

  • Deg
  • 175 g smör
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 små ägg
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • 1 sats vaniljkräm
  • Instruktioner

    1. Vaniljkrämen går att köpa på påse, blandas endast med mjölk!
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Blanda ingredienserna till pajdegen. Dela degen i 2 bitar och ta den ena och tryck ut i en form, gärna med löstagbar kant.
    4. Bred ut vaniljkrämen i botten på pajen. Skala, kärna ur och skär upp äpplena i klyftor. Lägg klyftorna över vaniljsåsen.
    5. Rulla nu ut den andra halvan av degen i längder och lägg dem som ett galler över äppelklyftorna.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 minuter. Pudra till sist över med lite florsocker.
    7. Servera pajen varm!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    helasb 31 mars 2008

    Äpplekakan var jättegod! Den kommer jag absolut att baka flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben