Äppelkaka med vit choklad

Serverar: 8 portioner

Den här ligger högt upp på äppelkakornas tio i topp. Den vita chokladen smälter ner och lägger sig som ett täcke över äpplena.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 125 g smält smör
  • 1 dl vaniljsås
  • Pressad saft och rivet skal av en citron
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 stora eller 3 små, syrliga och grovrivna äpplen med skal
  • 100 g grovriven vit choklad
  • 1 dl mandelspån
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör, vaniljsås, citron och vetemjöl som blandats med bakpulvret. Rör ihop smeten, vispa ej.
    3. Häll smeten i formen, fördela äpplen över och toppa med vit choklad och mandelspån.
    4. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 40-45 minuter. Prova med sticka.
    5. Låt svalna. Servera med vaniljsås eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben