Äppelkaka på mormors vis.

Enkel men ändå god.

Ingredienser

  • 4 - 5 syrliga äpplen
  • 1 ½ tsk kanel
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 150 g smält margarin
  • 4 dl ströbröd
  • 1 dl finhackad sötmandel
  • 4 bittermandlar, finhackade
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär äpplena i små bitar och blanda med kanel. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned det smälta margarinet. Blanda alla torra ingredienser och rör ned dem i smeten. Därefter äpplena och grädden blandas i smeten.
    2. Slå smeten i en smord och bröad form 2 liters. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 50 - 60 minuter. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    kekke46 26 augusti 2011

    Hej! Den här var den godaste äppelkakan jag ätit hitills. Den blev så sftig. Kommer att göra den flera gånger. Sätter en 5 på den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben