Äppelkaka Sir James

En äpplekaka med lite mer tuggmotstånd än vanligt. Innehåller grahamsmjöl istället för vanligt mjöl.

Ingredienser

  • Kaka
  • 250 g smör
  • 1,75 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 valnötter
  • 150 g russin
  • 1½ tsk malda nejlikor
  • 1½ tsk malen kanel
  • 2 msk råsocker
  • 3-4 syrliga äpplen
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman smör och socker. Tillsätt äggen. Blanda i en annan skål, mjöl, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt 2½ dl av mjölblandningen till äggsmeten, resten skall vara till fyllningen.
    2. Hacka valnötterna grovt. Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt. Blanda alla ingredienser utom råsockret med den resterande mjölblandningen.
    3. Smörj och bröa en form med höga avtagbara kanter, ca 23 cm i diameter. Bred ut halva äggsmeten i formen. Lägg på fyllningen och häll sedan den över den resterande äggsmeten. Strö över råsocker. Grädda i 200 grader i ca 60 minuter. Servera med vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben