Äppelmarmelad

Denna supergoda, höstliga marmelad var ett av läsarnas bästa recept i Allt om Mat nr 3 2004. Förutom att den är god på smörgås är den även utmärkt till risgrynsgröt. Receptet ger ca 3½ dl marmelad.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 3 dl socker
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Raspa citronskalet och lägg det i en kastrull med en bottenskyla vatten. Skala av det vita och skär citronen i skivor. Det vita och kärnorna knyts in i gasväv och läggs i kastrullen tillsammans med citronskivorna. Koka på svag värme under lock 30 minuter.
    2. Ta upp gasvävspåsen och låt den svlna. Krama ur påsen ordentligt så att vätskan rinner ned i kastrullen. Släng sedan påsen.
    3. Tillsätt 3 dl socker och 2 msk koncentrerad äppeljuice i kastrullen och koka på svag värme utan lock 15 minuter.
    4. Skala äpplena, kärna ur och tärna dem i ca ½ cm stora kuber. Lägg i tärningarna i kastrullen tillsammans med en kanelstång och låt koka utan lock ca 20 minuter. Häll marmeladen i en glasburk och dekorera med kanelstången.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben