Äppelmarmelad med kanel, nejlikor och kardemumma

Använd så syrliga och fasta äpplen du kan hitta till den här marmeladen.

Ingredienser

  • 1 kg äpplen, skalad och urkärnad vikt
  • 750 g (ca 8 ½ dl) socker
  • 2 kanelstänger
  • 10 nejlikor
  • 6 kardemummakapslar
  • Saften av 1 citron
  • Instruktioner

    Skär äpplena i bitar, koka upp ihop med socker, citronsaft och kryddor. Rör då och då och koka i ca 20 minuter eller tills det blivit marmeladkonsistens. Häll upp på rena varma burkar och sätt på lock genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Okänd 25 september 2008

    Mmm vilken god marmelad :)

    anha11 6 mars 2011

    Ska det inte vara något vatten i receptet?

    Samuel Carlsson 7 oktober 2018

    Gott! Väldigt höstig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben