Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel
Sangria är en spansk vinbål gjord av t.ex. rött vin, citronjuice, sodavatten och fruktbitar. Sangría betyder ordagrannt på spanska "åderlåtning", från ordet sangre = blod. Ursprungligen är sangria tillagad av rött vin, men vitt vin går också bra.
Ingredienser
75 cl Rött vin
1 Apelsin
1 citron
1 Äpple
½ dl Strösocker
3 Kryddnejlika
1 Kanelstång, 5 cm
33 cl Fruktsoda, sprite eller 7-up
Iskuber
Instruktioner
- Skölj och skär frukten i medelstora bitar.
Frukten behöver inte skalas.
- Häll upp vinet i stor kanna eller skål.
Tillsätt frukten. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme, så smakernas dras ut ur frukten.
- Tillsätt soda och is strax före servering.
Smaka av. Mängd soda avgör styrka.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jättegott! Vi har gjort den flera gånger nu i sommar. Vi har spetsat med mörk rom och det blir gott!
Spelar det någon roll vilket vin man tar? Verkar vara lätt att göra och låter gott!