Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel

Serverar: 5 portioner

Sangria är en spansk vinbål gjord av t.ex. rött vin, citronjuice, sodavatten och fruktbitar. Sangría betyder ordagrannt på spanska "åderlåtning", från ordet sangre = blod. Ursprungligen är sangria tillagad av rött vin, men vitt vin går också bra.

Ingredienser

  • 75 cl Rött vin
  • 1 Apelsin
  • 1 citron
  • 1 Äpple
  • ½ dl Strösocker
  • 3 Kryddnejlika
  • 1 Kanelstång, 5 cm
  • 33 cl Fruktsoda, sprite eller 7-up
  • Iskuber
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär frukten i medelstora bitar. Frukten behöver inte skalas.
    2. Häll upp vinet i stor kanna eller skål. Tillsätt frukten. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme, så smakernas dras ut ur frukten.
    3. Tillsätt soda och is strax före servering. Smaka av. Mängd soda avgör styrka.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ibanilsson 23 juli 2011

    Jättegott! Vi har gjort den flera gånger nu i sommar. Vi har spetsat med mörk rom och det blir gott!

    bellelina 5 september 2011

    Spelar det någon roll vilket vin man tar? Verkar vara lätt att göra och låter gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben