Äppelpaj med knaprigt täcke

Serverar: 6 portioner

Den är super god och lätt att göra. Mina barn älskar den

Ingredienser

  • Degen
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • ½ ägg
  • 125 g margarin
  • Penling
  • ½ ägg
  • Fyllning
  • Ca ½ kg äpplen
  • 1-2 msk farinsocker
  • 50 g margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, socker, ägg, och margarin till en smidig pajdeg. Klä en pajform och låt degen gå upp över kant några milemeter. Ställ den kallt medans du skalar och skiva äpplerna.
    2. Pensla kanten med ägg. Lägg i äppelskivorna och strö farinsocker över (har du inte farin hemma blanda kanel och socker). Blanda margarin, mjöl och socker till en smuldeg. Strö den över äpplerna.
    3. Grädda pajen 200 g, strax under mitten i ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    4.3
    25 min
    6-8
    16

    Kommentarer (3)

    corvette 4 juli 2008

    vill bara tacka , pajen blev jättegod den kommer jag att göra fler gånger.

    eljasso 2 augusti 2010

    SUPER GOD OCH SPESIELLT ME VANILJGLASS

    eljasso 2 augusti 2010

    SUPER GOD OCH SPESIELLT ME VANILJGLASS

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben