Äppelpaj med kokos och banan

Serverar: 4 portioner

Enkel, snabb och jätte god paj. Jag har provat att strö över lite kanel över frukten innan gräddning och det blev jättegott.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 2 bananer
  • 1 dl kokos
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord pajform, 20 cm i diameter. Skiva bananerna och blanda med äppelklyftorna i pajformen. Blanda kokosflingor, vetemjöl och råsocker. Arbeta in smöret med fingertopparna. Strö smuldegen över frukten. Grädda i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg. Strö över lite kokosflingor över pajen när den kommer ur ugnen. Servera med vaniljsås eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    guardianlinda 19 mars 2008

    Hej! kan jag byta äpplena mot päron?/Kram Linda

    ceciliasvensson 29 oktober 2008

    jättegod paj, den blev en succe. kram Cecilia

    CiLiA_79 10 augusti 2009

    Riktigt god paj och väldigt enkel att göra!! :) Klar femma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben