Äppelpaj med vit choklad

Serverar: 6 portioner

Mums.

Ingredienser

  • 5 - 6 äpplen
  • 1 msk råströsocker
  • 1 tsk kanel
  • Smuldeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl råströsocker
  • 150 gram margarin
  • 75 gram vit choklad
  • Instruktioner

    1. Smörj en pajform. Skala , kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i formen. Blanda socker med kanel och strö över klyforna.
    2. Smuldeg: Blanda mjöl , havregryn och socker. Skär det kalla margarinet i tärningar . Knåda ihop till en smulig deg. Hacka chokladen. Blanda choklad och hälften av smuldegen. Strö smuldegen med chokladen över äpplena. Strö resten av smuldegen överst. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben