På höstens tidiga fallfrukt eller på nån annan syrlig äppelsort lagar du en härlig äppelpudding till efterrätt och serverar den med kall gräddmjölk eller vaniljsås. Receptet är en variant på vår traditionella äppelkaka. Förutom kanel kan man blanda i lite ingefära eller nejlikor.
Ingredienser
6-8 syrliga äpplen
100 g smält smör eller margarin
2½ dl skorpmjöl
1 dl strösocker
2 tsk malen kanel
Instruktioner
- Kärna ur äpplena, skär dem i klyftor och skala dem.
- Smörj en eldfast form med lite av fettet.
- Blanda skorpmjöl, socker och kanel. Varva äpplen och brödsmuleblandning i formen och häll över det smälta matfettet.
- Grädda puddingen tills äpplena känns mjuka, ca 30 minuter i 200 grader.
- Servera äppelpuddingen när den svalnat något.
Liknande recept
Kommentarer (0)