Äppelpudding i portionsform - diabetes

Serverar: 4 portioner

Denna äpplepudding gjorde jag idag och maken bara älskade den!

Ingredienser

  • 2 tsk flytande fett
  • 1 stort äpple (2 dl i tärningar)
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • Till smeten
  • 3/4 dl flytande fett
  • 1/2 dl lättströ hermesetas
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 1/2 krm bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smörj de ugnssäkra portionsformarna. Kärna ur äpplet, skär det i tärningar och blanda med rivet limeskal. Dela upp frukten i formarna.
    2. Rör samman fettet med sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ned i äggsmeten.
    3. Fördela smeten i formarna och täck med plastfolie. Koka upp vatten.
    4. Ställ formarna i ett kokkärl med låga kanter och häll det kokande vattnet vid sidan så att det går halvvägs upp på formarna.
    5. Låt sjuda i 25 minuter. Ta kokkärlet av plattan och lyft ur formarna.
    6. Stjälp upp puddingarna eller servera dem direkt ur formarna.
    7. Garnera ev med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben