Rabarberkaka i portionsform

Äntligen är rabarbern här.....ja inte här i norr.....men som tur var på andra ställen. Bakade en ny rabarberkaka, blev mycket bra, det ända felet var att jag var för snål med rabarbern. Sätter mer nästa gång.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1,7 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning/garnering
  • Rabarber, efter tycke och smak
  • Pärlsocker
  • Kallt smör, tunna, tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader
    2. Skölj rabarbern, och skär den i små fina bitar.
    3. Rör smör, vaniljsocker och socker fluffigt, och tillsätt därefter äggen.
    4. Blada samman vetemjölet med bakpulvret, och sikta ned detta i smeten omväxlande med mjölken.
    5. Rör försiktigt smeten jämn, och fördela den i formarna. Jag tog dubbla stora bullformar.
    6. Lägg en lagom mängd rabarberbitar i varje form, och tryck ned dem något i smeten.
    7. Strö pärlsocker över kakorna, och hyvla med osthyveln tunna skivor iskallt smör, Som du lägger ovanpå varje kaka.
    8. Grädda i ca 15 minuter, kolla med sticka.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (2)

    nl39 12 maj 2012

    Hörs goda ut.Skall baka dom nån dag.

    tippitipp 18 juni 2012

    Gjorde dubbel sats i en gång och tur var väl det. Jättegoda .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben