Äntligen är rabarbern här.....ja inte här i norr.....men som tur var på andra ställen. Bakade en ny rabarberkaka, blev mycket bra, det ända felet var att jag var för snål med rabarbern. Sätter mer nästa gång.
Ingredienser
100 g smör
1,7 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 tsk bakpulver
3-4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Fyllning/garnering
Rabarber, efter tycke och smak
Pärlsocker
Kallt smör, tunna, tunna skivor
Instruktioner
Ugn: 200 grader
Skölj rabarbern, och skär den i små fina bitar.
Rör smör, vaniljsocker och socker fluffigt, och tillsätt därefter äggen.
Blada samman vetemjölet med bakpulvret, och sikta ned detta i smeten omväxlande med mjölken.
Rör försiktigt smeten jämn, och fördela den i formarna. Jag tog dubbla stora bullformar.
Lägg en lagom mängd rabarberbitar i varje form, och tryck ned dem något i smeten.
Strö pärlsocker över kakorna, och hyvla med osthyveln tunna skivor iskallt smör, Som du lägger ovanpå varje kaka.
Hörs goda ut.Skall baka dom nån dag.
Gjorde dubbel sats i en gång och tur var väl det. Jättegoda .