Majsgratäng i portionsformar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Lätt och "smarrigt" tillbehör till grillat.

Ingredienser

  • 1 burk majs, ca 340 g (gärna med paprika)
  • 3 ägg
  • 1-1 1/2 dl crème fraiche
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Låt majsen rinna av. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Rör i majs, sambal olek, vitlök, salt och ost. Häll smeten i smorda portionsformar eller en stor om man vill.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    poffa 7 maj 2009

    Ser mycket smaskigt ut. Fråga: Är det vanlig crème fraiche eller kokbar? det finns nog dom som undrar.

    Disen 7 maj 2009

    Så dumt av mig att inte skriva det. Jag använder den mörkblå, inte lätt. Men det går säkert bra det oxå. Hoppas det ska smaka. Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben