Fina formar med bärfyllning - diabetes

Serverar: 4 portioner

Jättegoda! Märks inte att de är gjorda på sötningsmedel. Byt ut bären om du vill!

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 msk sötningsmedel
  • 2 krm bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 dl Kesella (1% fett)
  • 1 msk flytande fett
  • 1 msk lättmjölk eller vatten
  • 4 låga portionsformar som tål ugnsvärme
  • Fyllning
  • 1 dl Kesella (1% fett)
  • 1/2 dl mild lättyoghurt alternativt gräddfil
  • 1/2 msk sötningsmedel
  • 2 dl bär, t ex blåbär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250°
    2. Mät upp de torra ingredienserna och tillsätt Kesella, fett och vätska. Forma degen till en rulle och dela upp i fyra bitar.
    3. Tryck ut degbitarna i formarna och grädda mitt i den uppvärmda ugnen i ca 10 minuter. Låt formarna svalna.
    4. Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela i formarna.

    Liknande recept

    5
    20 min
    45
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben