Äppelpudding

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Bra mellanmål

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl grahamsgryn
  • 1-2 ägg
  • 3 msk socker
  • 3-4 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    Koka upp mjölk, vatten och salt. Vispa sakta i grynen och låt dem koka sakta 10 minuter under omrörning. Vispa upp äggen och blanda dem i gröten. Smaksätt med 1 msk socker. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Häll hälften av gröten i en smord ungssäker form. Lägg på äppleskivorna, strö över socker och kanel. Häll över resten av gröten. Grädda i 225 grader, ca 45 minuter. Serveras ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben