Äppelris

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Detta gjorde alltid min mamma på höstarna. Perfekt att äta när man kom hem från skolan.

Ingredienser

  • 1 dl risgryn
  • ca 7 dl vatten
  • 4 äpplen
  • 1 msk socker
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet, lägg i grynen och låt dem koka ca 15 minuter.
    2. Skala äpplena. Kärna ur dem och skär dem i bitar. Lägg ned dem i riset tillsammans med socker och kanel. Låt riset koka tills äpplen och gryn är mjuka.
    3. Servera riset avsvalnat eller kallt med mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tesson 15 oktober 2010

    Älskar äppelris! Hade dock i mer socker, ca 0,5 dl.

    123Linnea 19 juli 2011

    Liknar min "Äppelgröt". Min är enklare, men din är nog godare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben